La Casa

LA RIEROLA de Manlleu és una casa pairal que data de l'any 1850 i va ser construïda pels rebesavis dels actuals propietaris. Esta totalment renovada i decorada amb molta creativitat i estil.

L'entrada és molt bonica, ja que conserva el terra de pedra original i el sostre de volta catalana. Dins la Rierola, a la planta baixa hi ha "l'allotjament" en disposició de lloguer i preparat per a 2 i 4 persones.

Des de l'any 1993 la casa ha restat oberta com a establiment de Turisme Rural, sempre convivint amb el dia a dia de la finca (horta i boscos).


 


Entre Vic, capital de la comarca d'Osona, i Manlleu hi ha LA RIEROLA, amb bons accessos per carretera i tren a Barcelona i Girona (1 hora). Un lloc encantador amb un caràcter únic i molt especial. 

 

La finca esta envoltada de camps de conreu i té un gran hort ecològic d'una hectàrea d'extensió.

 

Des de la casa podeu gaudir d'una visió panoràmica del Pirineu i Prepirineu, Montseny, Collsacabra, Serra de Bellmunt i altiplà del Lluçanès.

 

La família, la masia, la terra  

M’agrada la sensació de trepitjar la terra de l’hort i treballar-la. Me’n sento agraïda. Tot això ens ha donat força a En Toni Rierola, el meu marit, i a mi mateixa. Ell em va ensenyar a estimar la casa, carregada d’història i de lluita. Junts lluitem des de fa anys per seguir fent de la Rierola una finca pròspera.


La primera iniciativa va ser l’any 1993. Va ser adaptar una part de la casa com a allotjament rural. Vàrem començar com a “Masia”. Oferíem allotjament i esmorzar. Va ser una etapa molt bona. A la comarca d’Osona en aquells moments érem sis les cases que treballàvem en turisme rural. La iniciativa va ser un encert. Vàrem tenir uns anys bons. La Rierola va deixar de ser una càrrega. 

 

Donades les prestacions de la casa i l’esforç de tots els que ens van precedir, organitzem actes culturals, concerts, recitals de poesia, xerrades, etc.

 

La sala de la Rierola presidida per l’arbre genealògic de la família ha recuperat vida i bones vibracions. A partir de l’any 2009 hem reconvertit l’antic habitatge dels masovers per a ús turístic. Una nova etapa també engrescadora, però els temps han canviat, ja no ve tot donat.

 

I hem portat a terme una altra iniciativa: l’hort, que el besavi d’en Toni va estructurar l’any 1913 i que sempre havíem cultivat i cuidat com un valor afegit del turisme rural. Avui, donades les tendències dels cultius ecològics i dels productes de proximitat, hi tenim una altra línia de negoci. Treballem des de l’any 2011 amb Sambucus, Cooperativa ecològica del territori. 

 

Aquest any 2012 hem modificat la calefacció de la casa, que fins ara era de gasoil, i que a partir d'ara és amb biomassa (pellets). 
 
Pensem, treballem i cooperem per la sostenibilitat dels projectes i de l’entorn.